producten
diensten
voorbeelden
producten
diensten
voorbeelden

Vrijwilligerswerk
Henk Claessen Advies & Training geeft advies en verzorgt trainingen en workshops op het gebied van onder andere:
lees meer >
TipTopTien-Workshop voor het vinden en binden van vrijwilligers
Voldoende gemotiveerde vrijwilligers vinden en aan je organisatie binden: hoe doe je dat? Deze vraag houdt besturen regelmatig opnieuw bezig. Zeker als het ontbreken van voldoende vrijwilligers een grote zorg is. Met deze workshop en het bijbehorende lesmateriaal helpt VJL je een flink eind op weg.
lees meer >
Workshop 'Op zoek naar bestuursleden'
Dit is een probleem dat bij veel vrijwilligersorganisaties speelt: bestuursleden houden op en dan moet er iemand anders gevonden worden. Veel mensen zitten niet te wachten op een bestuursfunctie, omdat er een beeld aan verbonden wordt dat het veel werk is. Altijd de vervelende klussen doen en 'je doet het nooit goed'.
lees meer >
Workshop Veiligheid en Kwaliteit met Arbobeleid
Je bent als vrijwilligersorganisatie meer aantrekkelijk voor deelnemers, leden, vrijwilligers, sponsors en subsidieverstrekkers als je je zaken goed op orde hebt. Met andere woorden als je organisatie en ook je activiteiten van goede kwaliteit zijn.
lees meer >
Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA)
Op momenten dat er yijdens activiteiten alcohol wordt geschonken, moet er minimaal één persoon aanwezig zijn die ofwel de Verklaring Sociale Hygiëne bezit ofwel een instructie over verantwoord alcoholgebruik heeft gevolgd.
lees meer >
Workshop Samenwerken
Het succes van team is afhankelijk van een goede onderlinge samenwerking. Een groep met een gemeenschappelijk doel dat bijdraagt aan het bereiken van de organisatiedoelstellingen. Ieder lid levert daar zijn eigen specifieke bijdrage aan. De teamleden zijn onderling afhankelijk van elkaar voor het bereiken van het gemeenschappelijke doel.
lees meer >
Workshop Onderhandelen
Iets van iemand gedaan krijgen, is niet altijd even eenvoudig. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een bepaalde machtspositie om je wil erdoor te drukken, of een grote mond opzetten. Maar meestal leidt zo’n onderhandelingstactiek tot een schijnoverwinning. Je hebt je zin gekregen, doch de sfeer is verpest.
lees meer >
Training weerbaarheid
Of je nu voor een groep kinderen/jongeren staat of je bent bestuurslid. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen kunt staan.
Sta je nog stevig in je schoenen als de kinderen/jongeren de boel op stelten zetten? Welke regels stel je dan en ook hoe handhaaf je ze? Bij voorkeur zonder dat het ten koste gaat van de sfeer van de groep. Welke rol speel je zelf in een groep en wat betekent die rol voor jou?
lees meer >