producten
diensten
voorbeelden
producten
diensten
voorbeelden

Workshop Veiligheid en Kwaliteit met Arbobeleid
Je bent als vrijwilligersorganisatie meer aantrekkelijk voor deelnemers, leden, vrijwilligers, sponsors en subsidieverstrekkers als je je zaken goed op orde hebt. Met andere woorden als je organisatie en ook je activiteiten van goede kwaliteit zijn.

Die kwaliteit wordt voor een groot deel bepaald door de veiligheid binnen je organisatie, niet alleen bijvoorbeeld de brandveiligheid van je gebouw maar ook sociale veiligheid!
De Arbowet (Arbeidsomstandighedenwet) regelt een groot aantal zaken betreffende de veiligheid binnen (vrijwilligers)organisaties en is daarom een heel handig hulpmiddel.

De workshop bestaat uit een korte presentatie. Daarna gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met het maken van een RI&E van verschillende activiteiten binnen hun organisatie. De resultaten worden plenair gepresenteerd en besproken. Tijdens dit proces komen vele onderwerpen rond wet- en regelgeving aan de orde.

Na afloop van deze workshop wordt door deelnemers vaak opgemerkt dat het gaat om een bewustwordingsproces. Je gaat samen de discussie aan over wat kan en wat niet kan en vervolgens breng je verbeteringen aan. Samen maak je afspraken over hoe je bepaalde zaken aanpakt. Die leg je vervolgens vast en zijn op die manier weer overdraagbaar aan nieuwe vrijwilligers.

Neem voor meer informatie contact met ons op info@henkclaessen.nl.