producten
diensten
voorbeelden
producten
diensten
voorbeelden

TipTopTien-Workshop voor het vinden en binden van vrijwilligers
Voldoende gemotiveerde vrijwilligers vinden en aan je organisatie binden: hoe doe je dat? Deze vraag houdt besturen regelmatig opnieuw bezig. Zeker als het ontbreken van voldoende vrijwilligers een grote zorg is. Met deze workshop en het bijbehorende lesmateriaal helpt VJL je een flink eind op weg.

De workshop start na een korte kennismaking en warming-up met een 18 minuten durende videofilm. Deze film gaat over de dagelijkse praktijk van een gefingeerde jeugdclub. De situaties zijn soms erg overtrokken en daarom nogal komisch, doch vaak heel herkenbaar voor vrijwilligers. Die herkenbaarheid moet vrijwilligers prikkelen om bepaalde onderwerpen binnen de club bespreekbaar te maken en samen te gaan zoeken naar mogelijkheden om zaken te verbeteren. Uit de film komen tien tips naar voren die je hierbij kunnen helpen.
In kleinere groepjes worden deze tips uitgewerkt in concrete acties die direct toepasbaar zijn binnen je eigen club. Deze resultaten worden onder leiding van de workshopleider gezamenlijk besproken en zonodig aangevuld met informatie die ook is terug te vinden in de TipTopTien-brochure. De deelnemers krijgen na afloop deze brochure, een poster met de tien tips en ander informatiemateriaal als naslagwerk mee naar huis.