producten
diensten
voorbeelden
producten
diensten
voorbeelden

‘Schoolpleinen als speelterreinen’
18-3-2013
Uit: Dagblad De Limburger van maandag, 18 maart 2013
NEDERWEERT — De gemeente Nederweert bekijkt of de speelplaatsen bij scholen openbaar kunnen worden, zodat kinderen er ook na schooltijd kunnen spelen.
Dit voorstel staat in de evaluatie speelruimtebeleid, die op 26 maart aan de gemeenteraad van Nederweert zal worden voorgelegd. Momenteel is alleen het speelterrein bij basisschool De Tweesprong in Nederweert-Eind na schooltijd te gebruiken door de jeugd, sinds de renovatie in 2009.
De ervaringen hiermee zijn positief, schrijven burgemeester en wethouders in het voorstel. Veel scholen staan huiverig tegenover het openbaar maken van hun schoolpleinen, omdat ze vandalisme vrezen. De gemeente wil in overleg met de scholen gaan kijken of de speelpleinen openbaar kunnen worden.
De gemeente Nedeweert wil jaarlijks een bedrag van 45.000 euro reserveren om speeltoestellen te vervangen.
Het onderhoud en de inspectie van de speeltuintjes kost jaarlijks 23.000 euro. Deze bedragen zijn gemiddelden over tien jaar. Omdat in 1999-2004 veel nieuwe toestellen zijn aangeschaft,
hoeft de gemeente de komende jaren niet zo veel te vervangen. Vanaf 2018 zijn veel speeltoestellen wel aan vervanging toe en gaan de kosten oplopen.
Verder gaat het college kijken of het speelveldje aan het Sint Antoniusplein in Nederweert aantrekkelijker gemaakt kan worden. In het centrum van Nederweert is weinig speelruimte, omdat er weinig plaats is. Het college stelt voor te onderzoeken of terreinen die in afwachting van woningbouw braak liggen, tijdelijk als speelplek kunnen worden ingericht.
 
File:  130318 Schoolpleinen als speelterreinen.pdf