producten
diensten
voorbeelden
producten
diensten
voorbeelden

Spelen en Ontmoeten in Susteren-Heide
In 2007 is samen met de vrijwilligers van de hiervoor opgerichte Stichting Spelen en Ontmoeten Susteren-Heide én de gemeente Echt-Susteren 'Os Parkje' geheel opnieuw ingericht.

OPNAMES BIEJ OS IN DE SJTRAOT

Op 16 december vertrok Sjra met zijn productieteam naar de buurtschap Heide in de gemeente Echt-Susteren. Tussen deze gezellige woonbuurt en het spoor ligt namelijk al jaren een groot speelveld. De gemeente heeft echter een aantal jaar geleden de aanwezige speeltoestellen weggehaald omdat ze regelmatig vernield werden. De bewoners, onder leiding van enkele kordate moeders en ‘opa' Sjra Damen van de buurtvereniging, willen nu dat er weer een nieuwe speelgelegenheid komt. Daarom hebben ze het team van Biej ós in de sjtraot ingeschakeld.

Op de opnamedag maakt Sjra eerst kennis met de werkgroep: Lizette, Angelique, Jacqueline, Ria en Sjra. Nadat zij hun probleem aan Sjra hebben uitgelegd, is het tijd om naar oplossingen te zoeken. Allereerst wil de werkgroep laten zien dat er nog voldoende ‘buurt-spirit' aanwezig is en dat de bewoners best zelf iets willen doen. Daarom wordt het idee gelanceerd om een klein buurtfeestje te organiseren, waarmee tegelijkertijd nog wat geld binnen gehaald kan worden. Daarnaast gaan enkele leden van de werkgroep op zoek naar sponsors en gaat Sjra samen met 2 andere leden bij de gemeente verhaal halen.
Al snel verrijzen er op het speelveld 2 enorme springkussens, een tent compleet met verwarming, tapinstallatie en muziekinstallatie en verschijnen een grimeuse en een ballonnenclown ten tonele.
En ondanks de miezerige regen vermaken jong en oud zich al snel op het feestterrein.
In de Biej ós in de sjtraot-camper worden intussen een groot aantal mogelijke sponsors afgebeld en dat levert binnen een uurtje alvast 400 euro op. Intussen heeft Sjra bij de gemeente te horen gekregen dat deze in ieder geval voor 20.000 euro speeltoestellen komt terugzetten en dat zij ook een adviseur inschakelen om de werkgroep verder te helpen. Maar daarvoor moet de werkgroep wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Samen met adviseur Henk Claessen komen de dames en Sjra tot een afspraak: de werkgroep zal zich, als rechtspersoon, blijven inzetten voor het hele speelterrein en Henk zal hun dan helpen om via diverse fondsen en sponsors nog eens 40.000 euro bij elkaar te halen.
De vele telefoontjes in de camper hebben nog iets heel moois opgeleverd: halverwege de middag arriveren helemaal vanuit Gemert 2 vrachtwagens van speeltoestellen-firma Proludic. Zij leveren en installeren gratis een tuimelrek en een dubbele ‘wipkip'.
En dan is het feest in Heide compleet, zeker als ook nog schutterij Petrus en Paulus het terrein op marcheert. En het schijnt er nog lang gezellig te zijn geweest….
Deze tweede aflevering van Biej ós in de sjtraot was in februari 2007op TV Limburg te zien. Klik op onderstaande link om de aflevering te bekijken.http://www.buurten.tv/afleveringen_2007-2.html